torsdag 30 januari 2014

Veckobrev v. 6





Nu börjar vi få bra vinterväder till sportlovet och under veckan har barnen åkt både pulka och skridskor!
Vi har ett önskemål till alla förädrar och barn och det är att vi tillsammans arbetar för att tänka på allas säkerhet då vi är vid skridskobanan i Ekedalen.  Inga skor på isen då den blir av sämre kvalitet vilket kan orsaka olyckor vid omkullåkning och att man använder sig av hjälm.
Under skoltid har vi sagt nej till klubbor och puckar då vi även måste tänka på säkerheten för de barn som leker kring planen och vid lekplatsen.

Vi fortsätter att utmana oss både lärare och elever och fokuserar lite extra i  undervisningen på de förmågor som  stimulerar till att hitta samband och dra stlutsatser. I matematiken diskuterades begreppet procent och vi arbetade med olika kort där vi försökte komma på hur många olika sätt man kunde skriva till exempel en fjärdedel. Efter det fick eleverna arbeta med att diskutera olika påståenden om procent och komma fram till vilket påstående som var rimligt.

Femmorna arbetar med begreppet vikt och volym och här arbetas det med att mäta med vatten och olika mått.

Matteläxan denna vecka handlar om tabeller och vi tittade på en film som handlar om hur vi samlar olika fakta om det vi vill undersöka som sedan samlas i tabeller. Eleverna ska göra tabeller över sin familj och det är viktigt att tänka på att inga svar kan bli fel utan att varje familj är olik en annan. Även här tittar vi extra på vilka samband vi kan se över en familjs  aktiviteter.








Den röda tråden forlöper i svenskan där vi analyserar och argumenterar och försöker hitta samband och dra slutsater av de artiklar och texter som läses.  Femman har haft besök av den kände författaren Mårten Sandén som berättat om sina tankar  och upplevelser kring sitt skrivande och eleverna fick möjlighet att ställa frågor och lära sig mer om hur man skriver böcker. Något som kommer väl till användning då vi har startat vårt projekt med att skriva egna böcker!

Sexorna kommer att börja med sina första nationella prov under denna vecka i svenska och det är under tisdagen och torsdagen,  båda förmiddagspassen.

I engelskan arbetar vi med att framförallt läsa engelska texter samt skriva texter på engelska där vi försöker att använda så mycket beskrivningar vi kan och att variera orden för att få en mer levande text.  Vi har arbetat med våra grupper och lyssnat och diskuterat för att öva hörförståelse och kommunikation.
Vi har som vanligt läxa i engelska från måndag till torsdag.

I övriga ämnen fortsätter vi som planerat.

Vi önskar alla en trevlig helg!
Jasmina och Malin

Veckans kom ihåg
Må: Matteläxa lämnas in. Båda grupperna har teknik och idrott.

Tis: Nationella i svenska år 6, ev medtag egen fika, övriga får av oss 

Ons:

Tors: Nationella i svenska år 6, medtag egen fika, övriga får av oss.
Idrott skridskor och stjärtlapp, medtag skridskor de som har och ev något varmt att dricka.
Läxa i  engelska samt häfte om insändare (svenska)

Fre: Hemkunskap åk 6








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar