torsdag 3 oktober 2013

Veckobrev v. 41

Nu är vi inne i oktober och vi har en ganska vanlig vecka bakom oss. Det känns som det var ett tag sen!  Eftersom Jasmina har varit hemma för vård av sjukt barn så har vi fått arbeta ganska mycket i den stora gruppen. Detta har dock gått väldigt bra, även om planeringen fått justeras lite.
I svenskan arbetar vi vidare med sägner och myter. Vi har lyssnat på olika berättelser och även jämfört dessa utifrån skillnader och likheter. Vi har även läst ur våra gruppläsningsböcker. Samtidigt som vi läser dessa samlar vi ord som är lite obekanta för oss. Dessa ord lyfter vi och sätter upp i klassrummet. Eleverna har nu fått en utmaning i att försöka använda dessa ord under dagarna som kommer, allt för att göra orden till våra! Vem lyckas? Orden är:insistera, engagerad och släntra.

 I engelskan har vi arbetat kring en mycket spännande serie, Desperados. Denna serie är på engelska och trots att man inte förstår riktigt allt så häpnas man över hur mycket man faktiskt förstår. Utifrån denna pratar vi och gör olika övningar. Denna vecka startar 5:orna med NO och 6:orna med SO. I SO kommer eleverna att få arbeta med samhällskunskap utifrån ett material som heter Vårt samhälle. Vi kommer att komma in på demokrati, lagar, regler, pengars flöde i samhället, offentlig och privat sektor mm. 5:an kommer under sina no-lektioner  börja arbeta med människokroppen. Tal och taluppfattning är vad vi fokuserar på i matten just nu. Vi har repeterat de 4 räknesätten och spelat ett spel där främst positionssystemet övats.

Eftersom textrutan på bloggen inte fungerar i nuläget ser du veckoplaneringen för kommande vecka här:

Vecka 41:
Öva inför so-prov vecka 42
Måndag: Idrott för flickor i 5:an (inne), övriga teknik
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag: Idrott (inne), Eng-läxa, No-prov för 6:an
Fredag:
Vi spelar tärningsspel tillsammans i par


Fröken detektiv sätter förstoringsglaset på följande ord:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar