torsdag 12 december 2013

Veckobrev V. 51

Nu är vi framme vid sista skolveckan innan jul!
Det blev lite snö i veckan som varit både härligt och kanske lite besvärligt och det är bra om barnen kan ta med sig lite extra ombyte när det blir mycket utelek.
Vi har även fått smaka på  julkänslan  genom det jättefina Luciatåget på torsdagskvällen där barnen var jätteduktiga! Vi tackar alla barn och er föräldrar för alla fina insatser för att skapa ett  både fint och trevligt firande som vi alla har kunnat njuta av! På fredagmorgonen var det elever och personal på skolan som fick njuta av julsånger och julstämning. Även i tisdags bjöds det på detta då kulturskolan kom till oss på sin julturné.


Vi har avlsutat en del områden för att börja på nya men vi har inga läxor eller prov över jul. Vi siktar på att alla ska få möjlighet till att vila och må gott under lovet för att återkomma med nya krafter och lust till att lära efter jul.

I matten kommer vi att fortsätta efter jul med bråk men eleverna har en liten läxa till på måndag som handlar om att framför allt läsa instruktioner. Området är en repetition om area och omkrets och om sambandet mellan de två begreppen. Barnen får med sig en lapp som handlar om uppgiften som ska lämnas in på måndag och ett litet häfte där man kan läsa på och uppdatera sin kunskap om geometri som en hjälp till de som glömt av omkrets och area.

I svenskan arbetar vi intensivt med ordklasserna och de filmer som lagts ut som länkar är mycket bra att titta på för att komma ihåg ordklasserna.  Läxan till på onsdag blir att kunna ordklasserna som finns i ordklassboken.

I No kommer vi att fortsätta med våra områden efter jul som är kroppen för år fem och fysik/ pubertet år 6.

Barnen får en sista engelska läxa på måndag som ska göras klart till på torsdagen.

I So arbetar båda klasserna vidare med området lag och rätt. Detta område fortsätter även några veckor efter lovet. Denna vecka är det 5:ans tur att ha läxa på första delen s 7, 40-45 samt 47 i boken.

Vi kan nu konstatera att femman gjorde en strålande insats i "Vi i femman". De var snubblande nära att ta sig vidare i tävlingen. De får nu istället titulera sig som bästa femman i kommunen!

Vi önskar alla en härlig tredje advent!

Jasmina och Malin


Må: Läxa matten och idrott som vanligt för Malin. Teknik för flickorna i 5:an
Ti: So-läxa 5:an s. 7, 40-45, 47
Ons: Ordklasserna i ordklassboken
Tors: Idrott
Fre: Avslutning, ingen läxläsning

Första paret från femman har nu läst upp sin engelska bok, skriven i storybird- The adventure.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar