torsdag 19 december 2013

Veckobrev v. 51

Nu är vi redan framme vid jullovet efter en vecka som innehållit lite av varje. Veckan startade med att vi skypade med Micke Gunnarsson (se tidigare inlägg). Ett mycket roligt och enkelt sätt att få kontakt med människor på, trots ett fysiskt avstånd. Detta hoppas vi kunna använda oss av mer i framtiden!

Under veckan har eleverna fått välja vilken bokgenre de vill skriva sin bok i under nästa termin. Detta blir ett skrivprojekt som sträcker sig över en längre tid och avslutas med en bokmässa i bibliotekshuset på världsbokdagen den 23/4. Vi har även under veckan gjort klart och förhört ordklasserna. Att kunna detta förenklar mycket då man lär sig andra språk och detta har vi pratat om på såväl svenskan som på engelskan. I onsdags var det dags för våra grupper igen, denna gången var det fokus på att lyssna och förstå. Många grupper lyssnade på julsagor bl.a. Vi har även tittat klart på serien Desperados och i samband med det fick eleverna också skriva en recension på engelska,

På matten har vi fortsatt med bråk, men vi har även bekantat oss med koordinatsystem. Här har eleverna både fått rita en figur utifrån koordinater och  spelat "Sänka skepp".


Vägen från brott till straff har vi läst om och tittat på under våra so-lektioner. Här har vi inte hunnit riktigt klart utan vi får fortsätta några lektioner under nästa termin. Brottsrummet.se är en bra sida om man vill fördjupa sig mer i detta.

I torsdags var skolsköterskan hos oss och pratade om sjukdomar och hygien. Eleverna lyssnade noga och hade många intressanta frågor som de ställde och fick svar på. Tack Kerstin!









I torsdags var det också traditionsenlig jullunch på skolan














































Vi önskar nu er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Tack för ett gott samarbete under terminen. Det är en fantastiskt fin klass vi har! Vi ses åter den 8/1.Med vänliga hälsningarJasmina och Malin 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar