fredag 27 september 2013

Veckobrev V.40

Oj, vad det går fort! Det riktigt känns att hösten har kommit på riktigt! Särskilt när man hör hur vildgässen sjunger när de flyger söderut. Ja, då vet man att vi går mot kallare tider.
Något som  kan vara bra att tänka på då under denna period är att eleverna kanske tar med sig en mössa och till och med vantar för det blir lite kallt på morgonen.

Vi har börjat med våra samtal i klassen och vi märker att eleverna har förberett sig väl inför detta. De hälsar både föräldrar och oss lärare välkomna och gör ett toppenarbete med att både genomföra och leda samtalet framåt! Tanken är att samtalen ska vara framåtsyftande där eleverna tillsammans med föräldrar och lärare funderar över vart de är på väg och hur det tänker kring sin utveckling, förmågor  och sina mål. Det är mycket spännande!

Vi har fått lite önskemål angående läxdagarna som vi har i klassen och vi lyssnar på vad som sägs och kommer att försöka göra så mycket vi kan för att alla ska känna sig nöjda. Tanken med att vi lagt läxor de dagar vi har är att barnen behöver ha med sig boken i skolan.  Om vi lägger läxorna under till exempel en vecka från tisdag till tisdag är det svårt att arbeta i till exempel engelskaboken då den blir kvar hemma för att läxan ska göras. Vi kommer att försöka lägga ut läxor så att de som är längre och kräver mer tid också kommer att få mer tid. I övrigt har vi noterat att vissa barn ofta glömmer att göra/ta med sig läxorna till rätt dag. Därför har vi nu noga börjat anteckna detta. Eleverna har själva beslutat att ,om man har missat läxorna vid 5 tillfällen under en begränsad tid, ska vi ringa hem och diskutera detta med er föräldrar. Ett förslag som vi både tyckte var bra och rimligt. Vi hoppas dock slippa detta och att de elever det gäller tar ett ökat ansvar.

Vi arbetar vidare i våra ämnen och det som är lite nytt denna vecka är att vi i matematiken har lämnat arbetsområdet geometri för att dyka djupare ner i området tal.   Vi kommer att fokusera lite mer på de fyra räknesätten och stora tal samt hur man skriver ett decimaltal. Vi har lagt ut filmer här på bloggen som länkar och eleverna har till läxa att titta på dem fram till måndag. Filmerna är inte långa utan bara några minuter vardera. Om man inte har möjlighet att titta på dem i skolan så finns det tid att se dem på rasterna då eleverna kan använda skolans datorer.

I svenskan har eleverna pratat om myter, sägner och legender och här gäller det att kunna se skillnad på de olika begreppen och lära sig vad de handlar om i stora drag. De har alla fått i läxa att lära sig mer och sägner, myter och vandringssägner. Läxan förhörs på tisdag.

Vi påminner alla om att det är bad på måndag samt att då har flickorna i 5:an och alla 4:or idrott på eftermiddagen. Pojkarna och 6:orna kommer istället att ha teknik under eftermiddagen.

Det blir idrott som vanligt för alla i klassen på torsdag och då har vi även engelskaläxan.

På fredag åker 6.orna till hemkunskapen.

I  torsdags när vi lärare att var på utbildning hade alla i 4-6  en teknikdag.
Anna-Karin och Per Jonsson ansvarade för dagen med olika aktiviteter och vi hoppades att alla kände sig delaktiga och att de fick lära sig mycket tillsammans! Det lät både spännande och utmanande på samma gång.

Vi önskar alla en härlig helg tillsammans!
Jasmina och Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar