torsdag 12 september 2013

Veckobrev vecka 38


Det har varit en både rolig och intensiv vecka där vi arbetat vidare och fått ta del av teknikdagen som Malin visade bilder på och skrev om i onsdags. Eleverna såg ut att ha roligt och vi tror att dagen var uppskattad! 

I svenskan arbetar vi vidare i våra läsgrupper samt med veckans förmåga som är studieteknik. Vi kommer att fördjupa oss lite mer i denna förmåga och arbeta vidare med den även under  nästa vecka.  Eleverna har mycket kloka tankar och vi försöker att knyta an till hur de upplever veckan med sina läxor till det vi diskuterar under lektionerna om hur man bäst lär sig.

Vi arbetar vidare i engelskan och det kommer att delas ut en läxa på måndag för 5-6 som vanligt som ligger till tisdagen.

I matten har vi arbetat intensivt med arbetsområdet geometri och vi kommer att avsluta området för att påbörja nästa.  Vi ska arbeta vidare med talområdet där vi lär oss mer om små och stora tal. Sexorna tittar närmare på decimaltal och förmågan att kunna storleksordna dessa och förstå betydelsen av milli, centi och decimeter.  Det är inte alltid lätt att räkna med decimaltal men ack så viktigt!  Skillnaden på 100 och 1000 kan avgöras genom att ett decimaltecken hamnar på fel ställe.
Femmorna får lära sig att behärska talområdet 0-1000000 där de ordnar talen efter storlek. Vi tittar närmare på de fyra räknesätten samt hur man multiplicerar och dividerar tal med nollor på slutet.

Femmorna arbetar vidare med temat Europa i SO och sexorna har avslutat området vatten och blandningar och kommer att arbeta mer med eld och vardagskemi kommande veckor.  Sexorna får en läxa till tisdag där de ska läsa igenom sidor som handlar om eld och svara på frågor som hör till kapitlet.

Det blir lite annorlunda nästa vecka och några viktiga kom ihåg är:
Måndag - fotografering på förmiddagen och efter åker 4-6 och badar. Tänk på att ta med badkläder och tillbehör.
Tisdag -  Femmorna åker på brandutbildning på förmiddagen. Tiden ligger mellan 8:15 och 9:50
Onsdag -  K-dag då är samtliga elever lediga
Fredag  - Sexorna har hemkunskap


Vi önskar alla en trevlig helg!

Jasmina och Malin






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar