torsdag 28 november 2013

Veckobrev vecka 49

Julkänslorna har nu infunnit sig på skolan. En härlig tid väntar! För oss var startskottet vårt adventsfirande i torsdags då vi för första gången besökte kyrkans lokaler här i Ekedalen. Det blev en mysig stund med sånger och dikter, lästa av elever från 6:an. Dessutom fick vi samma dag öppna en julklapp från "Friendsarna". I denna låg en adventskalender med 24 fredsuppdrag. Detta ser vi fram emot och vi tycker även att detta stämmer väldigt väl med julens budskap! Vid sidan om denna kommer klassen att gemensamt öppna en digital julkalender som vi lärare gjort. Vi hoppas kunna delge er här på bloggen vad som döljer sig under de olika luckorna!

I övrigt har eleverna haft två temadagar om främst puberteten. Detta är ett spännande område som de brukar möta med lite skräckblandad förtjusning. I övrigt har de avslutat sina No-områden med ett prov. I so övergår nu båda grupperna till att arbeta med Lag och Rätt.

Vi har nu repeterat de vanligaste ordklasserna och jag hoppas att alla kan dem. Om man är osäker finns roliga filmer att titta på här på bloggen under inlägget "Ordklasser". Vi fortsätter nu med pronomen, prepositioner, konjunktioner, interjektioner, adverb och räkneord. Därefter blir det ett förhör på detta.

Luciaträningen är i full gång för alla 5:or. Till vår hjälp har vi även detta år Elenor, som är lärare på kulturskolan. Eleverna vet även nu vad de ska vara. Några kanske kan behöva låna kläder. Meddela detta det i så fall. Vad gäller pepparkaksgubbarna så finns det kläder här. De behöver då bara mörka kläder under. Eleverna har även fått sina verser och kan nu börja att öva dessa.

Vi önskar er alla en trevlig Första Advent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar