torsdag 21 augusti 2014

Veckobrev v.34

Då var vi igång igen! Så smått har vi börjat med vanliga lektioner. I SO fortsätter vi med arbetsområdet vi slutade med under förra läsåret, det arbetsområde som handlar om bl.a. levnadsvillkor och befolkningsfördelning på jorden. Vi diskuterar frågor som: Varför flyttar människor? Varför är det brist på vatten trots att det finns massor av vatten på vår jord? Varför är resurserna så orättvist fördelade? Kan man göra något åt det? Varför rasism?Vad betyder ord som emigration, immigration, urbanisering, levnadsvillkor… ett mycket intressant och viktigt arbetsområde med andra ord…. På torsdag kommer eleverna få resonera kring denna typ av frågeställningar skriftligt. Till detta bör de förbereda sig lite… därför har de med sig material hem. De har även med ett papper där de får lite tips kring att resonera och utveckla sina svar. Mer information kommer i separat inlägg.

Nästa arbetsområde i SO blir "Valet är ditt" och handlar om demokrati och det stundande valet. Samtidigt som vi arbetar med detta i SO kommer vi i svenska att prata om retorik, debatter och argumentation.Eleverna har fått en fråga med sig hem att ställa till er. På måndag ska vi samtala om era svar.

NO startar vi med nästa vecka och första arbetsområdet där blir "Livets utveckling".

I engelskan har eleverna skrivit om "My summer". Vi har också börjat med tema "Fairy Tales". Denna vecka har vi lyssnat på en text, sammanfattat texten och skrivit frågor kring den som sedan en kompis besvarat.

Taluppfattning och decimaltal arbetar vi med i matten. Eleverna ska kunna skriva och räkna med tal i decimalform.

Några förändringar har gjorts i schemat. Eleverna har nu istället ett längre hemkunskapspass var tredje fredag. De åker 8.30 och kommer istället tillbaka till lunch. I slöjd är eleverna nu istället uppdelade i två grupper vilket gör att hälften började med textilslöjd och andra hälften med träslöjd.

Ha en trevlig helg!
Malin

Vecka 35
Måndag: Redovisa svar på frågan "Hur och när använder du ditt muntliga språk i ditt arbete?"
                Idrott
Tisdag: 
Onsdag:
Torsdag: Idrott
               Förhör SO, eng-läxa ges (till tisdag), ma-läxa ges (till torsdag)
Fredag:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar