torsdag 13 mars 2014

Veckobrev v. 12

Nu är det verkligen full rulle med våra böcker. De första börjar nu bli färdiga medan andra börjar känna en viss stress över att få böckerna klara. Eleverna har nästa vecka på sig också men veckan därpå måste böckerna skickas in för tryckning, för att vi ska hinna få dem klara i tid till bokmässan. De elever som behöver får ta hem och skriva rent på dator och då spara på usb-minne som de får med sig hem från skolan. Viktigt är dock att det finns med till skolan varje dag. Det ska bli mycket spännande att få se slutresultatet! De elever som blir klara med böckerna kommer nu att arbeta lite individuellt med saker som de behöver. Det kan vara saker som att läsa, läsa engelskböcker, repetera eller fördjupa sig i matte, repetera multiplikationstabeller eller öva stavning.

Under veckan har det dessutom varit nationella prov i engelska för 6:an. Därför har veckan sett lite annorlunda ut och vissa lektioner har då fått utgå. Även nästa vecka kommer att bli lite splittrad eftersom vi då har en k-dag samt behöver lägga ner lite extra tid på böckerna. Denna tid tas igen i respektive ämne vecka 13 och framåt. Vi har dock hunnit med lite historia och övat på tabeller och diagram.

Efter önskemål så har nu även 6:an fått ett konto på sidan Raz-kids.com på nätet. Där loggar du in och klickar på ditt namn. Väl där väljer du den gula cirkeln och klickar under den bok du vill läsa. Klickar du på örat får du boken uppläst och klickar du på ögat så läser du själv. Det kan vara bra att variera dessa två. Man kan även läsa efter för att öva sitt eget uttal. När boken är klar kan du svara på frågor till boken bakom frågetecknet. Håll till godo och läs så mycket du vill, kan och orkar! Ganska snart kommer du upptäcka vad mycket du lär dig!

Vi önskar er alla en bra helg!
Jasmina och Malin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar