torsdag 6 mars 2014

Veckobrev V.11

Så har ännu en vecka gått och både lärare och elever känner att det går fort!
Vi arbetar lite intensivare under ett par veckor med bokprojektet där målet är att få sin bok färdig som senare ska publiceras och kunna beställas. Det är mycket som ska hinnas med och de bilder som eleverna gjort och de berättelser, faktatexter och  dikter som skrivs är jättebra vilket ser lovande ut.

Femmorna kommer att avsluta området vikt och volym och fortsätta med statistik och tabeller i matematiken och sexorna kommer snart att vara klara med området procent för att börja på ekvationer. Vi fortsätter våra måndagar där vi tar upp lite allt möjligt och som kopplar till läxorna som delas ut från måndag till måndag. 
Den kommande måndagen är läxan för alla att titta på filmerna som ligger som länkar och som handlar om medelvärde, median och typvärde.
Sexorna fick en extra uppgift som handlar om att lära sig att ta ut tex, 23% av 400 kr.
Vi arbetade med trästickor för att se att 100 stickor är 100% och tar man ut tre stickor tar man ut 3% och poängen blir då att räkna ut värdet i pengar om alla 100 stickor står för ex; 400 kr? Hur mycket blir då rabatten i kronor?


Sexorna fortsätter med SO och Vasatiden och det kommer en läxa till tisdag. Instruktionerna till denna läxa finns här på bloggen som ett eget inlägg.

Femmorna arbetar vidare med de olika sinnena och vi kommer snart att vara färdiga med området människokroppen. Vi hade en liten utmaning i klassen där eleverna uppmuntrades till att sova 10 timmar varje natt under denna vecka och i morgon kommer jag att fråga klassen om de känt någon skillnad. Vi har lärt oss att en elev i 5:an behöver denna tid varje natt för att återhämta sig och må så bra som möjligt.

Sexorna kommer att genomföra nationella prov i engelska under onsdag och fredag kommande vecka och det är bra att eleverna tar med sig liten fika dessa dagar om de vill. Vi har frukt som vanligt men det är bra om de tar med sig lite extra för att orka.

Vi önskar alla en härlig helg!
Jasmina och Malin

Veckans kom ihåg:
Må: Idrott, matteläxa (titta på filmer)
Ti: So läxa år 6
Ons: NP -engelska år 6
Tor: Idrott, Eng läxa
Fre: NP -engelska år 6Inga kommentarer:

Skicka en kommentar