fredag 21 mars 2014

Veckobrev v13

En liten kortare vecka har vi bakom oss eftersom vi inledde med K-dag. Då Jasmina varit hemma hos sjukt barn delar av veckan, så har vi haft hjälp av Tommy och Patrik som vikarierat. Även Björn har varit till stor hjälp. Under veckan har det blivit arbete utifrån ett arbetsschema. De elever som inte varit klara med sina böcker har jobbat med detta. Några återstår, men fler och fler börjar nu bli klara. Det blir väldigt fina böcker och eleverna har lyckats mycket bra med sina berättelser/texter.

I övrigt är vi nu inne i slutskedet av vår so-period med historia. Nu kommer 5:an börja med vatten och 6:an förbereder sig för nationella proven innan vi tar en period med naturkatastrofer m.m. I no har 5:an ett prov på fredag och till detta har de fått hem några häften att läsa på ur.
I matte har eleverna i 5:an arbetat med cirkeldiagram. De har gjort övningar i boken och de har fått göra en ny uppgift kopplade till smartiesmatte.

Läsfixarna har presenterat sig för oss även i engelskan. Vi har tillsammans läst en bok och tagit hjälp av olika strategier för att bättre förstå den.

Under nästa vecka startar vi upp en ny period av läsveckor i skolan. Mer om detta kommer. För 6:ans del väntar även nationella prov på måndag och fredag, denna gång i matte. Vill man förbereda sig så kan man titta på filmer här på bloggen. Senaste filmen, om ekvationer kan vara bra att se, speciellt ni som var sjuka i veckan. De elever som har nationella prov får gärna ta med en liten fika på måndag och fredag.

Tyvärr har vi haft problem med skadegörelse på skolan (efter skoltid). Detta genom att sand slängs på dörrar, fönster och väggar; sand stoppas in i lås och bänkar välts mm. Vi skulle vara tacksamma om ni  pratar med barnen hemma och att vi hjälps åt att få stopp på detta.

Ha en trevlig helg!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar