onsdag 10 september 2014

Information från föräldramötet

Här kommer lite information kring vad som informerades om/ diskuterades på föräldramötet:

Till jul får eleverna sitt första betyg. Betyg ges i samtliga ämnen. Eleverna har fått med ett häfte hem där du kan läsa mer om detta. Följande film ger också mycket bra information om den nya betygsskalan. Se den!


Under vårterminen får eleverna nationella prov i svenska, matte, engelska, något so-ämne och något no-ämne, vilka vet vi först några veckor innan. Önskvärt är att man undviker att ta ledigt under denna perioden (februari och framåt).

V-klass är en lärplattform som Tidaholms skolor kommer att använda sig av framöver. Detta innebär att t.ex. frånvaro rapporteras och information ges här. När det blir aktuellt att starta med detta meddelar vi det. 

Här kommer en länk kring läsförståelse som kan vara givande att titta på för att få lite mer information kring hur vi jobbar med lässtrategier: 

Jonathans pappa Mattias och Annies och Olles mamma Maria informerade om tankar kring ev. klassresa. De har arbetat fram ett förslag om ett "Wildkids-äventyr" redan nu i oktober. Detta informerades  klassen om i tisdags och på fredag får eleverna rösta om de vill åka på denna höstresa med 3 övernattningar och dagar fyllda med aktiviteter (som både är spännande och lärorika och dessutom har stöd i kursplanerna, vilket gör att eleverna då får åka på skoltid). 
Till denna resa går ca. hälften av klasskassan åt. Resten av pengarna kan användas till något som eleverna kommer överens om under våren. Blir det ett ja till detta äventyr kommer mer information inom kort. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar