torsdag 11 september 2014

Veckobrev vecka 38

Oj, vad veckorna springer iväg! Vill först passa på att tacka för ert deltagende på föräldramötet i måndags! Idag har vi haft omröstning kring en ev klassresa redan nu i oktober. Lite kort om vad denna resa innebär kan du läsa i förra inlägget. Mer information kommer även inom kort då eleverna idag röstade ja till denna resa och detta med stor majoritet.

Denna vecka har det handlat mycket om valet och vi har på olika sätt försökt sätta oss in i vad de olika partierna står för. Många elever har dessutom passat på att titta på någon av alla partiledardebatter/utfrågningar som sänds under veckan och detta glädjer mig! Det hela avslutades med ett skolval där eleverna fick lägga sin röst på det parti de tycker har bäst åsikter kring hur Sverige ska styras under kommande mandatperiod.
Kopplat till detta har vi dessutom pratat om argumentation. Eleverna fick göra en övning där de skulle försöka sälja en "osäljbar" vara. Detta kunde vara saker som en rutten banan, fis på burk, använda servetter m.m. En rolig övning där vi fick öva oss i att argumentera för en sak. Nästa vecka kommer vi att skriva argumenterande texter.

I matten har de flesta nu kommit fram till diagnosen. De som ej har det kan behöva arbeta lite hemma över helgen. Under nästa vecka fördjupar vi oss och arbetar med svårare uppgifter eller repeterar och går vi igenom sådant som upplevs svårt. Jag kollar även av med ett förhör innan vi går vidare med bråk som är vårt nästa område.
Följande film går igenom den del som många tycker är lite klurig. Titta på den flera gånger för att bli mer säker!

Sagoskrivandet i engelskan börjar även den bli klar. Eleerna kommer nästa vecka att få kompisbedöma varandras sagor och därefter har de möjlighet att göra förbättringar innan de sätts in i vår speciella "sugar book". Veckan avslutades med hemkunskap på Hökensåsskolan.
Delar av teknikbanan är nu på plats och det är ju naturligtvis jätteviktigt att vi är rädda om den både under skoltid och fritid.

På måndag har eleverna K-dag och är alltså lediga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar