fredag 19 september 2014

Veckobrev vecka 39

Veckan har gått fort! Eftersom vi var lediga i måndags och hade friidrottsdag idag så har vi ändrat lite i schemat under veckan. Dagen har varit toppen med kämpande elever och härligt väder! Heja er!

Vi har nu arbetat klart med kapitlet om decimaltal. De elever som behöver få delar ytterligare förklarat för sig kommer att få det under nästa vecka medan övriga istället arbetar med utmaningar. Nästa kapitel hänger ihop med decimaltal och handlar då om bråk (0,5=1/2). Många har insett vikten av att kunna multiplikationstabellerna i samband med detta. Därför tar vi en omgång med detta igen. Vissa barn tror jag behöver påminnas om att öva tabellerna under veckan. De som kan dem och klarat dem får istället en annan  uppgift.

På engelskan är alla nu klara med sina sagor och istället  pratar vi nu om rädslor. Vi  tittar också lite extra på imperfekt (igår-formen) igen. Läxan till nästa vecka innebär övning på imperfekt och fokus på uttal av imperfektformen  -ed då de läser stycket "What I am afraid of". Vi har även börjat att titta på en film "Ghost hunters", vilken vi också jobbar lite extra kring.

På svenskan arbetar vi med argumentation och denna vecka har vi gått ogenom hur en argumenterande text är strukturerad och vilket språk man använder. Vi har läst exempel på argumenterande texter och muntligt argumenterat för och emot olika saker. Under kommande vecka ska eleverna få skriva argumenterande texter av olika slag.

I SO jobbar vi vidare med valet och demokrati/diktatur. Nu jobbar eleverna lite mer själva kring den fakta vi gått igenom. Vecka 40 räknar jag med att de ska få redovisa sina kunskaper kring detta i en slutuppgift. I No har vi nu kommit fram till däggdjurens tid och även kommit in på de första människorna. Nästa vecka kommer vi att prata om Darwin och Linné.

På tisdag har vi skolfotografering.

Hoppas ni nu alla har kläm på att eleverna åker på sin "äventyrsresa" 1-4/10. Barnen går onsdagen i skolan men åker senare den dagen. På torsdagen och fredagen ingår undervisningen i "äventyret"!

Under nästa vecka kommer ni förmodligen att få hem inloggningen till V-klass. Härigenom anmäler man framöver frånvaro och här kommer även information som siktar framåt att ligga dvs läxor, prov mm. Den gamla bloggen använder vi istället som en plats där vi visar vad vi gjort under dagen och veckan. Den används även av eleverna. Information om V-klass ges i matsalen onsdagen den 1/10 kl 18.00. Välkomna då! Samma vecka börjar jag även att lägga ut information på V-klass, några veckor i övergången  kan du läsa samma information även som papperskopia.

Ha en trevlig helg!
Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar