lördag 10 maj 2014

Veckobrev v 20

Tack för väldigt fina praoberättelser på bloggen! Vi kommer att under veckan titta närmare på dem i skolan.

I fredags avslutade vi veckan på allra bästa sätt. Vi fick då besök av två killar från Afrika som på engelska berättade om sig själva och om sina länder för oss. Det blev en mycket spännande stund där vi fick möjlighet att jämföra våra länder och öva vår engelska. Det är så värdefullt att få byta erfarenheter med människor från andra delar av världen! Vi har så mycket att lära av varandra. Tusen tack Kerstin för att vi fick den möjligheten!

I övrigt har nu 6:an gjort klart sina nationella prov för den här gången. Jag tror att alla har med sig ganska positiva erfarenheter från detta och de säger alla att det "inte var så farligt". Resultaten kommer vi att delge under våra samtal.

I övrigt har vi arbetat vidare med påbörjade arbeten i respektive ämne. I idrotten följer nu en period med orientering vilken vi i torsdags inledde med övningar kopplade till kartan. Vi har även börjat titta fram mot skolavslutningen som närmar sig med stormsteg. Vi kommer framöver att börja öva på några sånger vi ska sjunga denna dag.

Önskar er en skön helg!

 Bild från idrottslektionen


Bilder från en gemensam lässtund tillsammans med femmorna, denna gång läste vi en faktatext om istiden, vilken passade bra med tanke på att vi arbetar med krafter som formar jordytan

Vi arbetar i femman med att mäta vinkar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar