fredag 23 maj 2014

Veckobrev v 22

Vi har nu fått en riktigt försmak av sommaren! Underbart!

En hel vecka har vi bakom oss, känns som det inte varit många sådana det senaste. Vi har fortsatt med påbörjade arbeten och dessa ska nu avslutas under veckorna som kommer. I engelskan har 6:an börjat skriva böcker medan 5:an arbetat vidare i boken, nu med "My dream house". I svenskan har vi gemensamt läst texter om  hur kvinnans rättigheter vuxit fram  och dessutom läst om Malala, flickan från Pakistan som slåss för flickors rätt till utbildning. 5:an har kopplat till detta börjat med ett arbetsområde som handlar om " Vi i världen". Här har vi arbetat med begrepp som emigration, segregation och integration. Vi har tittat på film och skrivit i tankeboken kring orsaker till….,  konsekvenser av….  och lösningar på…. Detta kommer 6:an hinna nosa på innan det är dags att gå på sommarlov. I NO är det ljus och ljud som gäller för båda grupperna.

Nästa vecka blir mycket kort då eleverna är lediga onsdag, torsdag och fredag. Vi vill också redan nu meddela att alla slutar 12.30 torsdagen den 5/6 p.g.a. redan inarbetad tid. Även fredagen samma vecka är det ledigt. De elever som ej lämnat tillbaka böcker  till biblioteket bör göra detta snarast

Tusen tack för alla inlämnade saker till Polen! Det blev så mycket mer än vad vi förväntade oss! Vi önskar er ett stort Lycka till på klassbollen i morgon!

Malin och Jasmina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar