fredag 16 maj 2014

Veckobrev v.21

Nu börjar det likna sommar ute och vi märker det på eleverna att snart så närmar sig sommarlovet!
Vi har röstat fram låtarna till avslutningen och det blev några härliga sånger som vi kommer att bjuda alla på tillsammans med våra duktiga elever från kulturskolan.

5:an var på klassresa i torsdags och besökte Nordens Ark på västkusten och de hade riktigt fint väder och alla var så nöjda! Vi tackar därmed Tidaholms Sparkbank som är så frikostiga och bjuder alla elever i kommunen i år fem varje år på den fina resan.

Eleverna arbetar vidare i SO med jordens inre och yttre krafter som tillhör området geografi och i NO arbetar vi med ljud, ljus och krafter som tillhör fysik i båda klasserna fram till sommaren.

Läxan i matematik kommer att vara att öva på multiplikationstabellerna från måndag till måndag och här har vi gett eleverna tips om länkar och hur man kan öva för att bli snabb och säker.
Vi arbetar sedan med våra områden, ekvationer för år sex och lite blandat för år fem innan sommaren.
Under våra måndagspass kommer vi att fokusera på tid, klockan och hur man läser en tidtabell.

Femmorna och sexorna har som vanligt läxa i engelska och ny delas ut till femmorna på måndag medan sexornas läxa ligger kvar från förra veckan vilket var att läsa texten till avsnittet festivals.

På måndag är det idrott ute med orientering parallellet med att vi  har teknik där vi ska försöka bli klara med att skriva om en uppfinnare och en uppfinning.

Vi startar våra samtal nästa vecka med femmorna och veckan därpå börjar vi även med sexorna.

Vi önskar därmed alla en underbar helg och hoppas att ni får njuta av det fina vädret!

Jasmina och Malin

Läxa 5:an: Nomp.se 15 minuter varje dag på nivå 5

Må: Idrott ute, orientering tag med kläder efter väder.
Tis:
Ons:
Tors: Läxa engelska år 5 (glosor "feelings" på glosor.eu samt skriv en mening på engelska till varje ord) och 6.  Idrott
Fre:

Idag fick eleverna ett diplom för sitt deltagande i tävlingen webbstjärnan. Förutom diplom har de även erövrat massor av kunskaper i webbpublicering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar