söndag 4 maj 2014

Veckobrev V.19

Det blev en kort vecka men vi hann allt med lite av varje i alla fall!  Vi hoppas att ni haft sköna dagar och njutit av ledigheten och firat Valborg.

Vi har börjat med bad på måndagar och vi övade på att simma rygg och bröst samt kommer även  att fortsätta med att träna på säkerhet vid vatten. Vi märker att det är uppskattat och eleverna tycker att det är roligt att simma och vi får tillägga att de är alla så duktiga på att göra sitt allra bästa!

I svenskan har vi tränat lite extra på att göra muntlig framställan det vill säga att man pratar inför sin grupp om ett ämne och vi fick vi ta del av de böcker som eleverna läst under läsveckorna. Det är spännande att få lyssna och det är en träning som vi även kommer att fortsätta med i engelskan.

Läxan i engelska till torsdag för år 5 och 6 blir att skriva en text om sin framtid. Vi delade ut en mall i klassen under veckan som ni följer som handlar om hur din framtid kommer att se ut om 20 år-
  • Vad arbetar du med?
  • Hur ser din familj ut?
  • Vilka är dina intressen?
  • Har du mött någon spännande person?
  • Har du besökt någon spännande plats?
  • Finns det nya uppfinningar som du använder?
  • Vilka drömmar har du uppfyllt?
Lämna in en snyggt skriven text på torsdag. Du kan skriva för hand eller på dator och var beredd på att utgå från texten och muntligt prata om hur din framtid ser ut. Vi kommer att prata i mindre grupper där vi får möjlighet att ta del av varandras texter.

På torsdag blir det idrott ute och då är det orientering så tänk på att du har med dig kläder som passar för att vara ute.

Blogginlägget om din prao ska vara klart och ligga på bloggen på fredag. Om du vill ha hjälp med inlägget under veckan så säg bara till så kan vi titta och läsa igenom så att du känner dig nöjd.

På tisdag så tar vi emot pengar för bokbeställningar som ni vill göra och då ska även mablommepengarna in.

Sexorna kommer att få genomföra nationella i fysik på tisdag och torsdag med start på morgonen.
Det är bra om ni fortsätter att titta på filmerna som ligger ute på bloggen det är riktigt bra repetition.

För övrigt ser vi fram mot nästa vecka och önskar alla en riktigt bra praodag på måndag och även en härlig fortsatt söndag!

Varma hälsningar!
Jasmina och Malin

Må: Prao
Tis: Nationella fysik år 6 . Majblommor och pengar lämnas in. Bokbeställningar + pengar.
Ons:
Tors: Idrott ute, orientering. Engelska läxa. My future.
Fre: Blogginlägg om din prao ska vara ute.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar